Misiunea noastră
Asociația Română pentru Custodia Comună (ARPCC) este o organizație neguvernamentală care militează pentru introducerea și explicarea prevederilor custodiei comune în România.

ARPCC educă specialiștii ce asistă familia aflată în criză cum să stimuleze procedurile necontencioase de rezolvare a disputelor, cu scopul aplanării conflictului parental și medierii unui plan parental.

Prin educația și resursele pe care încercam să le punem la dispoziția acestor specialiști (avocați, mediatori, psihologi, judecători, personal DGASPC sau notari) încercăm ca din ce în ce mai puțini copii să ajungă să piardă contactul cu părintele nerezident și cu familia extinsă din partea acelui părinte.

Asociația dorește să acopere golul de cunoștințe existent în domeniu, prin popularizarea celor mai bune practici privitoare la custodia comună,

Astel menținem un blog activ şi cea mai completă bibliotecă online din România pe tematica legată de divorț și exercitarea autorității părintești

Nu în ultimul rând organizația noastră s-a implicat în influențarea jurisprudenței prin promovarea bunelor practici către judecătorii de minori din România, prin:
  1.  promovarea unor recursuri în interesul legii
  2. plângeri la Înalta Curte de Casație și Justiție 
  3. plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Despre ARPCC, prezentare, 2016 [ngo4409] Rapoarte și prezentări