Despre noi Colaborări | Lobby | Echipa | Rapoarte | Confidențialitate Testimoniale | Organizații similare

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=E6MC9GG9X36TN 
http://www.arpcc.ro/petitii 
 


Am creat o serie de manuale şi culegeri legislative pentru uzul specialiştilor și al părinţilor. Colaborăm cu CSM, Ministerul Justiţiei, DGPC și UNICEF pentru îmbunătățirea legislației din domeniul protecției drepturilor copilului. Colaborăm cu instanţele din România pentru a întocmi o culegere de bune practici jurisprudențiale privind aplicarea autorității părintești comune. Lucrăm de asemenea cu Ministerul Public pentru unificarea jurisprudenţei legate de exercitarea autorităţii părinteşti în jurul celor mai bune practici identificate în cursul dialogului cu instanţele. Nu în ultimul rând am tradus și pus la dispoziția specialiștilor sute de articole și studii de referință privitoare la autoritatea părintească. Nu în ultimul rând, sprijinim Federația Colibri în calitate de vicepreședinte, în munca de lobby cu Comisia Europeană și Consiliul Europei.


 Prezentări, Rapoarte: 

Câteva din rapoartele de activitate: Realizări importante: 

Cele mai importante realizări "publice" ale ARPCC:

Legea 257/2013 O singură prevedere, salvează zeci de mii de copii și părinți anual, în a pierde  legătura unul cu altul prin imposibilitatea legală ca un părinte să renunțe la autoritatea părintească 
 
Recursul în interesul legii nr. 4/2013  promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție privitor la aplicarea în timp a prevederilor noului cod civil.

Rezoluția COE nr. 2079/2015 privind egalitatea părintească realizată de federația către internațională Colibri, unde ARPCC joacă rolul de vicepreședinte și respectiv de secretar.

Recunoașterea oficială a fenomenului de alienare părintească de către Corpul Psihologilor din România la 1 februarie 2016 în urma unui efort de popularizare de mai bine de 7 (șapte ani) din partea ARPCC. România este prima țară din Uniunea Europeamă și a patra la nivel mondial care a recunoscut alienarea părintească ca violență psihologică gravă / abuz emoțional grav asupra copilului și care pune la dispoziția autorităților un corp profesional capabil să depisteze alienarea și sa propună un plan de acțiune de combatere.