Petiția pentru custodia comună  

Vă rugăm să semnați aici petiția pentru introducerea prezumţiei de custodie comună fizică în legislația din România.

În acest moment statisticile sunt deosebit de sumbre: circa jumătate familiile cu copii ajung să se separe. În caz de separare, circa jumătate dintre copiii implicați ajung, în nici trei ani de la eveniment, să piardă orice contact semnificativ atât cu părintele nerezident cât și cu întreaga familie extinsă (unchi, mătuși, veri, bunici) din partea acelui părinte.

Experiența din țări ca Suedia, Belgia şi Franța arată că o astfel de prezumţie legală de locuință alternantă, în cazul în care părinții nu se înțeleg altfel se corelează cu o reducere dramatică a numărului de divorțuri rezolvate pe cale judecătorească, o detensionare generală a părinților care trec prin divorț și o creștere corespunzătoare a cazurilor rezolvate prin mediere familială. Medierea asigura soluții care rezistă mai bine probei timpului și, mai ales, asigură o implicare mai amplă, și pe termen lung, a ambilor părinți în creșterea copilului. Se contracarează astfel fenomenele de alienare parentală și de dezangajare parentală cu efecte extrem de pozitive asupra bunăstării copilului.

Noi lucram deja la un proiect de lege și avem promisiuni de la anumiți parlamentari ca ne vor sprijini dacă reușim sa dovedim ca ideile noastre pot strange cel putin 3000 de oameni care sa creadă în aceasta idee.

Colectivul ARPCC
https://secure.avaaz.org/en/petition/Parlamentul_Romaniei_Introducerea_prezumtiei_de_custodie_comuna_fizica_in_legislatia_romana/?abnVTcb
Dacă doriți să ne sprijiniți, vă rugăm să 
semnați accesând acest link