Lista psihologilor înregistrați în cu ARPCC se regăsește aici 

Psihologul poate ajuta părinţii, facilitându-le acestora trecerea funcţională prin perioada de tranziţie de la cuplul marital la familie divorţată. 
Consilierea psihologică, mai ales dacă apelează la ea ambii părinți, ajută în promovarea unei stări de bine a acestora, cu efect asupra calității vieții lor și asupra calităţii vieţii copilului. 
Divorţul îi afectează pe copii în mod diferit, acest lucru depinzând de vârstă, temperament, afectivitatea fiecărui copil şi modul în care părinţii reuşesc să gestioneze această situaţie. 
Dacă părinţii nu tratează cu maximă atenţie şi calm această perioadă, de regulă copiii vor resimţi divorţul ca pe o traumă. Pe lângă separarea fizică și legală a foștilor parteneri este important ca să existe și o asumare a acestei situații. Consilierea psihologică, mai ales dacă este dublată de o cale de rezolvare necontencioasă a divorțului (de exemplu prin apelarea la mediere) poate să reducă semnificativ costurile emoționale și chiar și cele financiare ale celor doi parteneri.
Atunci când divorțul se încheie într-un mod adecvat se creează premizele ca ambii părinți să respecte planul parental ori decizia instanței de tutelă și astfel să se creeze bază pentru implementarea a unui drept de vizită între părintele nerezident și copil, care să fie rezonabil, generos și securizant pentru copil, dublat de un contact cvasi-permanent prin mijloacele de comunicare la distanță. 
Atunci când separarea nu este asumată în mod matur de către părinți iar divorțul nu este încheiat din punct de vedere psihologic, conflictele tind să se exacerbeze între cei doi părinți, dăunând relației dintre copil și fiecăruia dintre cei doi. 
Nu în puține cazuri, copiii pot dezvolta o formă de alienare părintească care reprezintă un abuz psihologic asupra lor. Copilul este înstrăinat treptat de părintele nerezident prin acțiunile, inacțiunile, spusele sau atitudinile părintelui rezident. Efectele pe termen lung asupra psihicului copilului alienat sunt devastatoare În astfel de situaţii, consilierea psihologică a familiei este foarte necesară pentru protejarea copilului.
Studiile arată că un copil va avea un nivel mai ridicat de sentimente pozitive atunci când părinţii care divorţează menţin sau au graniţe clare în relaţiile dintre diade, adică implicarea lor împreună într-o diada parentală pe de o parte, dezangajarea lor clară de fosta relaţie de cuplu  pe de altă parte,şi realizarea unor diade clare, fără triangularea fiecărui părinte cu copilul prin sarcini individuale specifice îndeplinite în relaţia cu copilul.